2010. október 12., kedd

Sajttal-sonkával töltött borzaska

Imádjuk a borzaskát, legfőképp a rántott husin a fokhagymás tejföl és a sajtot. És imádjuk a sajttal-sonkával töltött húst is. Ez utóbbit egyszer-kétszer vettünk félkészen, hogy gyorsan legyen vacsora. Aztán megnéztem miből készül, azóta elment a kedvem tőle.
Úgyhogy egy nagyon jó megoldást találtam:)))
Szénhidrátszegény ám kalóriadús megoldást:)
Egy főre kb egyet, max kettőt számoljunk.
Hozzávalók:
- 1-1 szelet karaj személyenként
- kb7-10cmx 7-10cm sajt és sonka
- só, bors, fűszerek
- panírozáshoz: liszt, tojás, prézli
- a végén a tetejére tejföl, fokhagyma és reszelt sajt

A karajt kiklopfolom, besózom, befűszerezem. Ha van rá lehetőség, egy éjszakát állni hagyom a hűtőben. Másnap, vagy amikor el szeretném készíteni a husi felére teszek sajtot és sonkát, ráhajtom a husit, bepanírozom. Nem fog szétjönni, ha csak a husi felére teszünk sonkát és sajtot úgy, hogy ne nagyon lógjon ki és egy-egy szeletet teszünk. Kisütjük és a végén a fokhagymát elkeverjük a tejföllel, sajtot reszelünk és házi sült krumplival tálaljuk (vagy más is lehet, salátával pl.)
Relatív gyorsan kész és nem eszel egy csomó felesleges kemikáliát, az íze pedig összehasonlíthatatlanul jobb, mint bármelyik bolti töltött húsé.

Ötletek: lehet fűszeres vízben főtt zöldségekkel is tölteni, akkor kicsit diétásabb a menü:)))

Nincsenek megjegyzések: