2010. október 12., kedd

Nyári nyárs

Nem véletlen az elnevezés, ugyanis van téli is, az előző bejegyzésben:). Az egyik kedvenc a sok közül.
A nyári nyársra gyakorlatilag bármit rá lehet fűzni.
Husinak javaslom a már előre felkockázott disznócombot, vagy karajt. Befűszerezzük, kicsit megolajozzuk és hagyjuk állni pár órát vagy egy éjszakát.
A hús nyársra szúrása előtt ajánlom a hús serpenyőben történő kb 3/4 készig való megsütését fedő alatt. Ugyanis a hús sütéssel összemegy és ha összemegy, összeugrik a nyársunk. Ha nyersen tesszük a nyársra a husit és a zöldségeket, a végére a zöldségek csak úgy lógnak és lifegnek a nyárson.
Ami kell:
- 1/4-1/2 kg kockázott hús
- fűszerek (grill, magyaros, bors vegyesen)
- bacon szalonna kockázva
- rengeteg zöldség: uborka (sütve olyan, mint a cukkini) vagy cukkini, paradicsom, paprika, sok hagyma, burgonya és amit még el tudsz képzelni)

Nagyon szorosan rakd őket és a husival ne spórolj. Érdemes a hús mellé bacont tenni.
Akinek nincs lehetősége grillen sütni, az sütőben is sütheti a nyársakat, csak egy kis ideig takarja le őket alufóliával és a végén pirítson.

Szénhidrátmentes, ha egyáltalán nem teszel bele krumplit.

Ötlet: ecetes-cukros vegyes salátával és fűszeres, akár csípős tejföllel vagy joghurttal tökéletes nyári délutáni étel. A hús fűszerezéséhez többféle fűszert használok, a són kívül mindent összekeverek egy kis tálkában és azzal szórom meg a húst, majd jól elmaszatolom rajta a fűszert:)

Nincsenek megjegyzések: