2010. október 12., kedd

Téli nyárs káposztás bulgurral

















A nyári nyárs téli és kicsit szegényesebb, de finom változata, sütőben sütve.
Ezen a nyárson szinte csak husi, mérhetetlen mennyiségű hagyma és császárszalonna szerepel.
Ilyenkor is rakhatsz rá mindenféle zöldséget, ami a nyárra emlékeztet, de ha nem akarsz túl sok mérget enni, ne tedd.
A nyári nyárs receptje alapján kell megcsinálni a husit és a hagymával, császárszalonnával szorosan felfűzzük a nyársra őket, majd az előmelegített sütőben megsütjük.
A bulgurt kimérjük. Itt kb egy bögrényit számolhatunk 2 emberre. Másfélszeres vízzel pici sóval feltesszük és amikor már elitta a levét bőven és csak icipicit roppan, akkor elzárjuk és kb 10 percig még lefedve hagyjuk.


Lehet csak így is enni. De aki szeretné még egy picit érdekesebbé tenni, az csinálhat hozzá párolt káposztát vagy mélyhűtőben lévő, jobb időkre eltett káposztástésztához való káposztát is előveheti.
Én ugyanis úgy szoktam káposztás tésztát csinálni, hogy megveszek legalább 4-6 kg előre lereszelt káposztát és egyszerre elkészítem, majd adagokra bontva berakom a mélyhűtőbe.

Nos, ezt, vagy ennek egy részét olvasszuk fel, melegítsük meg a bulgurhoz keverve kiváló vacsora vagy ebéd lesz.


A bulgurról tudni kell, hogy jobb, mint a rizs. Íze kiváló és nem nehezülsz el tőle, akármennyit is eszel belőle. Nagyon gyorsan emésztődik. Mi már szinte csak ezt használjuk, annyira szeretjük.

Akit érdekel és kéri, leírom a káposzta elkészítésének módját, melyet egyébként nem csak káposztás tésztához, hanem káposztás haséhoz is használhatunk nagy sikerrel:)

Nincsenek megjegyzések: