2012. szeptember 19., szerda

Csongrádi tepsis csirke

Ez egy rakott egytálétel sok zöldséggel. Finom, üdítő és laktató étel, szerintem még hidegen is finom. Aki nagyon diétásra szeretné venni a figurát vagy CH szegény diétán van, annak a végén leírom mit tegyen:)


Hozzávalók 4 személyre:
- 4-6 felső csirkecomb vagy csirkemellfilé (amennyi 4 embernek elég)
- 1 kg burgonya (lehet helyette két közepes padlizsán)
- 4 tojás
- 6 db nagyobb paradicsom
- 4 db nagyobb paprika (mi kápiát használtunk, mert az finom édes)
- egy nagy pohár tejföl
- liszt, tojás a panírhoz
- olaj a sütéshez
- só, bors
- füstölt tarja vagy bacon pár szelet a tetejére

A húst sózzuk, borsozzuk és pár órára a hűtőbe tesszük. A krumplit héjjában sós vízben megfőzzük, a négy tojást is keményre főzzük. Ha kész a burgonya, lehúzzuk a héját és felkarikázzuk vékonyan. A paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A paprikát is karikákra vágjuk, ha túl nagy a karika, megfelezhetjük. 
A húst mintha paníroznánk tegyük lisztbe majd tojásba és rakhatjuk is a forró olajba. Félig vagy majdnem teljesen süssük át, jó ropogós lesz. Ha kész, vegyük ki.
Ha krumpli helyett padlizsánt használunk, akkor karikázzuk fel és olaj nélkül teflon edényben süssük át mindkét oldalát. 
Olajozzunk ki egy tepsit, tegyük az aljára burgonyakarikát (padlizsánt) majd arra paradicsomot és paprikát teszünk. A tejfölbe rakjunk sót és kicsi borsot, a tejföl felét kenjük a zöldségekre. Erre tegyük a félig megsült bundás húst. Erre rakjuk rá a karikára vágott kemény tojást, a paradicsomot, paprikát és a tetejére tegyünk burgonyakarikát (vagy padlizsánt) és öntsük rá a maradék tejfölt. Takarjuk le és 180 fokon legalább 45 percet süssük. Majd vegyük le a tetejéről a takarást és helyezzük rá a füstölt tarját vagy bacon szalonnát majd rakjuk vissza a sütőbe fedés nélkül még 20-30 percre. Aki szeretné piríthat is rajta.
Nekünk nagyon bejött, próbáld ki.

Aki nagyon diétásan szeretné készíteni, az ne bundázza be a húst, hanem csak gyorsan pirítson rajta egyet és burgonya helyett padlizsánt használjon, így még egy CH-szegény diétázó étrendjébe is finom, ízletes fogás kerülhet. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: