2010. február 17., szerda

Retro hamburger

Gyerek-kiskamaszkorom feledhetetlen hamburgerjét szoktuk rendszeresen elkészíteni ha vendégek jönnek vagy hétvégén. Mindig siker, hisz a hozzánk hasonló korosztály annak idején (kb 20-25 éve) imádta ezt a hamburgert. Anno még 20 Ft volt (és csak 34 éves vagyok).

Hozzávalók (személyenként értendő):
- 1 édes buci (TESCO-ban lehet kapni)
- hamburger husi vagy megmaradt fasírt (a képen látható pl zöldséges húsos fasírtból volt)
- salátalevél, ez elhagyható akár
- vegyes csalamádé
- uborka és/vagy paradicsom
- ketchup
- mustár (Globus a legjobb)
- hagyma, mi lilahagymát használunk. 1 hamburgerhez egy-két karika-szelet
Plusz:
- sajtszelet
- ropogósra sütött bacon-szelet

Az édes bucit megmelegítjük. Én kontaktgrillbe teszem úgy, hogy nem nyomom le a tetejét, csak ráhelyezem a felső részét a grillnek. Így finoman megkapja a grill és megmelegszik.
Az egyik felét belülről 1 nagy teáskanál mustárral megkenem, a másikat ennél egy picivel több ketchuppal borítom be. Utána sorban: saláta, csalamádé, husi kisütve vagy fasírt melegen, rá a sajt és a ropogósra sütött baconszeletek, uborka vagy paradicsom, hagyma. Összeborítjuk és egy rakás szalvétával körítjük:)))
Jó étvágyat!!!

Ötletek:
Megmaradt majonézes alapú salátákat is lehet beletenni (orosz hússaláta, francia saláta pl.).

Nincsenek megjegyzések: