Kedvenc receptek, linkek, tippek. Igyekszem minden receptet képekkel illusztrálni, de azt hiszem az ízek harmóniáját és az étkek finomságát ez nem hozza vissza. Mindketten imádunk enni, így csak és kizárólag abszolút használható és isteni ételek kerülnek a blogba. Folyamatosan bővítem őket, érdemes sűrűm benézni és kipróbálni őket. Ha van ötleted, írj nyugodtan.
2010. február 5., péntek
Pillekönnyű, isteni túrófánk 15 perc alatt
Egy újságban olvastam a receptet. Egy kis észrevétel hozzáfűzésével megosztanám veletek.
Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű mégis kiadós túrófánk kevés túróból is sok lesz.
Nekünk rettentően ízlik:)
Hozzávalók kb 20-30 db hozzávetőlegesen 4-7 cm átmérőjű fánkhoz:
- 25 dgk túró
-25 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 6 dkg cukor
- 1 vanília belseje
- 1 pici csipet só
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
Sütéshez és utána olaj és vaníliás porcukor.
Elkészítés: a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. Olajat felforrosítjuk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát, mindkét oldalát megsütjük, lecsepegtetjük vagy leitatjuk róla az olajat. Meghempergethetjük vaníliás porcukorba vagy meg is szórhatjuk, amelyik jobban tetszik.
Észrevétel:
Az eredeti recept szerint egy evőkanálnyit kell beleszaggatni az olajba. Én nem javaslom, mivel a belseje még nyers lesz mire a külseje már szénfekete. Így az én tapasztalatom alapján egy evőkanálnyit három részben (egy másik kanállal) szaggassunk az olajba. Egy kupacnak kb. 3-4 cm átmérőjűnek kell lennie. Ez majd jóval nagyobb lesz. Ennél nagyobbat ne szagassunk, mert nem fog a közepe megsülni rendesen.
Amúgy nagyon isteni, habkönnyű és tényleg borzasztó gyorsan kész. Mire megforrósodott az olaj összeraktam a hozzávalókat és már tettem is bele. Kb 10-15 perc alatt kész az egész.
Extrák:
Szerintem még elbírhat a tésztája egy picike citromhéjat vagy citromlevet (igazit), de nem próbáltam. Valamint vaníliás porcukorba aki szereti, tehet fahéjat, az mindenképp jót tesz. Talán még a sima porcukor helyett lehet pl. vaníliás porcukors tejfölt is adni hozzá. Mi próbáltuk sárgabaracklekvárral......... annyit mondanék, hogy tartsatok otthon szódabikarbonát-ot:)))) Szóval tobzódjatok!!
Jó étvágyat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése