2011. szeptember 19., hétfő

Egészséges csokifagyi (laktózmentes)

A húgom szokta mindig csinálni ezt a fagyit, mikor anyuéknál vagyunk. Ennél egészségesebb és gyorsan elkészíthető fagyit még nem tapasztaltam. Krémes és csokis.
Igazából a banánt csak és kizárólag úgy szeretjük, amikor simán, a héját lehúzva megesszük. Mégis, ez a fagyi nagy kedvenc lett és azóta is csinálom rendszeresen.
A banánnak ezen formája akcióban pedig rendkívül olcsó.
Amikor a rogyásig (barnára) érett banánt jól leakciózzák, vegyél legalább két kilót.
Rakd be a mélyhűtőbe (előtte meghámozhatod és felapríthatod négybe, ha akarod).

Amikor a fagyit szeretnéd csinálni, vegyél elő 3 főre két nagy banánt vagy 3 kisebbet. Tedd bele aprítóba, önts rá kb 3-4 púpozott evőkanál Holland kakaóport (csak jó minőségűt használj) illetve egy evőkanál méz bőven elég. Zárd le, indítsd el az aprítót. Eleinte darabos, száraz, a gép oldaláról kell leszedni, de gyorsan homogén lesz és már lehet is tálalni:))))  Krémes és lágy hideg édességet kapunk. A méz és a banán nem diétás, de legalább egészséges.
Variációk jönnek majd, ötletek vannak bőven:)

Tipp: érdemes egy banánt egy kis uzsonnás zacskóba tenni. Tehát annyi zacskó, ahány banán.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Ilyen banános fagyival még sosem találkoztam, de ezt a receptet felírom valahova!
Aprító nélkül érdemes belevágni? Mert nekem nincs, így villával keverném ki.

Vizsó-family írta...

Igazából szerintem nagyon macera lenne és a lényege, hogy krémesre aprítja a gép.
A férjem próbálta azt, hogy sima (nem fagyasztott) banánt ugyanúgy kakaóval és mézzel összetört villával. De ez nem fagyi, csak ilyen csokis desszert, bár finom volt. Esetleg ha van robotgéped, azzal is lehet és egy kicsit dolgozni rajta (ha nem fagyasztott banánt használsz) talán ha berakod a mélyhűtőbe és néha megkevered, esélyes a hasonló állag:) Nem tudom, mert ezt még nem próbáltam. Igazából aprítóval is kb 2-3 perc mire ilyen lesz.

Ami írta...

Akkor aprító beszerzéséig projekt "jegelve". Utána meg a banán :)

Bocsi, kicsit fáradt poén volt, de ebéd után ennyire tellett.

Vizsó-family írta...

:))) Érdemes beszerezni, mert sok minden készülhet aprítóval, sok finomság:)) Esetleg kipróbálhatod, hogy egy fél banánt lefagyasztasz, utána krumplinyomóval (amire rá kell nehezedni, nem az összepasszírozós) jól átnyomogatod, teszel bele bő egy evőkanál kakaóport, pici mézet és még nyomogatod, kevergeted vagy ha van robotgéped, akkor azzal simára, habosra, homogénre kevered. Egy fél banánt megér az eset:)

Andrea írta...

En avokadoval csinalok hasonlo csokikremet.... Egy avokado, kakaopor, mez. Isten finom, ha egeszseges de laktato edessegre vagyik az ember..... De kiprobalom a bananos fagyis valtozatot is....