2009. december 2., szerda

Sacher-muffin az ellenállhatatlan


Ha valaki igazán gyorsan, könnyű munkával szeretne viharos sikert elérni, akkor nyugodtan álljon neki a Sacher-muffinnak. Talán egy az egyetlen muffin, amiben hűtőben tárolva másnap is frissnek tűnik.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 10dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg baracklekvár (sárgabarack a legjobb)
- 15dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
a tetejére:
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsoki
- 2 dkg vaj
- 5 dkg fehér csoki
- 1 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés:
Sütőt melegítsük fel 175 C-ra (gáz: 4-es fokozat), a muffintepsiket kibéleljük papírkapszlival. A darabokra tört csokit a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg kihűl egy kicsit (ne legyen forró). Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, azután hozzákeverjük a tésztához.
Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. (tűpróbát javaslok, de ne süssük túl, mert száraz lesz). A kihűlt muffinok tetejét megkenjük baracklekvárral és behűtjük kicsit, hogy könnyebben megköt rajta a máz.
A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
Közben a fehér csokit a tejszínnel gőz fölött fölvasztjuk és vékony csíkokat csurgatunk rá, akár rá is írhatjuk, hogy SACHER.
Ezen túlmenőne lehet még a dekorációt variálni. Lehet tenni rá színes dekordarát, fehér csokiforgácsot.

Jó étvágyat és zsebeld be a dícséretet.

Nincsenek megjegyzések: