2008. október 13., hétfő

Császári császármorzsa


Hedonista életszemléletünk szerint megeszünk mindent, főleg ami édes. Azonban pár nap össze-vissza édességzabálás után már jólesett volna valami gyors, de rendes sütike, ami nem palacsinta és nem gofri.
Úgyhogy itt a császármorzsa.

 
Hozzávalók:
5 dl tej
20 dkg búzadara (gríz)
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
pici citromlé vagy fél citrom héja
4 tojás
mazsola ízlés szerint (előtte forró vízbe áztassuk be)
2 evőkanál vaj

A tejet 3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral feltesszük forrni. Mikor már bőven elindult a forrás felé, magyarul nagyon meleg, 3-4 részletben beletesszük a búzadarát és kevergetjük folyamatosan, amíg el nem készül, a citromlevet vagy a héját is belerakjuk. Félretesszük egy kicsit hűlni. Ha valamennyire lehűlt, a 4 tojást szétválasztjuk. A sárgáját a grízhez keverjük (kicsit melós lesz), a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük a grízhez. Megolvasztjuk a két kanál vajat, beletesszük abba az edénybe, amibe sütni szeretnénk a császármorzsát, kicsit körberohangáltatjuk és be a 200 fokra melegített sütőbe 10-15 percre.
Lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk:)) nagyon fini:)


Nincsenek megjegyzések: