2012. szeptember 2., vasárnap

Bolognai egytálétel (diétás, CH szegény, gluténmentes)

Apu csinált egy ehhez hasonló ételt, így ő adta az ihletet. Nem igazán ehetek tésztát, illetve ha nagyon CH szegényen szeretném élvezni a megszokott bolognai ízt, ezt készítem.
Cukorbetegeknek, cukros kismamáknak, diétázóknak tökéletes. Laktató és nem kell lemondani az élvezetekről. Én most azt írom le, hogy milyen az, amikor kiszedek a többiekéből és megcsinálom külön magamnak:)

Tulajdonképp arról szól, hogy a családnak elkészítjük a normál bolognait http://kulinaris.blogspot.hu/2012/09/igazi-bolognai.html
Ha ez készen van, kockákra vágunk (kb 1*1cm) egy közepes padlizsánt. Külön edénybe szedek ki kb4-5 evőkanál bolognait és a felkockázott padlizsánt ráteszem. Fedő alatt, közepes lángon kb fél órát főzöm, közben megkeverem néhányszor. Addig kell végülis főzni, míg a padlizsánnak a héja is puha lesz. Nem kell izgulni az elején, nem lesz sok a padlizsán, össze fog esni. 

Ha kész, kiszedjük tányérra és szórhatunk rá sajtot ugyanúgy. Aki nagyon nagyon diétázik az ne tegyen rá sajtot. Így is finom. Tényleg azt lehet mondani, hogy egészségetekre!!!:)

Nincsenek megjegyzések: