2008. október 23., csütörtök

Francia hagymaleves a javából

Apu egyik nagy kedvence és a mienk is. Igazán pikáns és ízletes étel és szépen tálalva bármilyen extra vacsora vagy ebéd kellemes kezdése lehet.

Hozzávalók:
30-40 dkg vöröshagyma
10-20 dkg póréhagyma
1,5 liter csirkehúsleves vagy erőleves

fehér és fekete bors
1,5-2 dl fehér bor
2 teáskanál Worchester szósz
olaj vagy zsír


Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát félbevágjuk és vékonyan szeleteljük, a póréhagymát csak karikázzuk. Olajon vagy zsíron fedő alatt alaposan megpároljuk és utána egy picit fedő nélkül megfuttatjuk de mindkettőnél sokat kevergetjük. Hozzáöntöm a bort, a Worchester szószt megkeverem és lefedem, hagyom egy 5-10 percet összefőni.
Ezután hozzáöntöm a csirkehúslevest vagy erőlevest (lehet szimplán víz és annak megfelelő számú leveskocka külön-külön beleömlesztése) a sót és a kétféle borsot. A borssal nem kell szűkmarkúan bánni, főleg nem a fehér borssal. Az adja meg az ízét.
Majd készre főzöm.
Közben kenyérszeletekre reszelek sima vagy füstölt sajtot (a kettő keveréke még jobb), sütőbe dobom megpirítani és amikor kész a leves beleteszem és úgy tálalom:)))

Nagyon finom, ízletes és igazán kellemes leves, főleg télen egy jó hideg nap után vagy közben:))))


Nincsenek megjegyzések: