2008. augusztus 5., kedd

Kínai ételek


Imádjuk a kínai konyhát, bár a kínai büfékkel kapcsolatban nincsenek túl jó tapasztalataink. Idáig mindig úgy ettem, hogy "becsuktam a szemem" és azt mondtam; ne tudjam meg mi van benne.
Van néhány kínai szakácskönyv itthon, ám ezek nem adják vissza az igazi, kínaibüfé-feelinget.
DEEEE!!! Sikerült felkutatnom pár receptet a neten és idővel pedig mi is kreáltunk nem is rossz kínai ételeket.

Érdemes bemenni egy igazi echte kínai élelmiszerboltba (pl. Sárkány Center) és bevásárolni. Kb 5000 Ft-ért már mindent meg tudunk venni bőségesen és utána már csak pótolni kell, de jó ez még jó sokára lesz, mert kiadós.




Amit érdemes venni:
- kínai főző bor
- jázmin rizs (semmivel sem helyettesíthető, jellegzetes íze van, isteni)
- ötfűszer keverék (ebből mindig csak nagyon picurkát használjunk)
- szezám olaj
- keményítő
- rizs ecet
- kínai bors
- padthai szósz
- sötét szójaszósz (ez általában sötét ugyanúgy, de sós)
- édes szójaszósz (ebből lehet többet venni)
- szezámmag
- kínai tojásos tészta. Teljesen más, mint a normál boltban kapható tészták, illetve a sima tészta
- dobozos, konzerv darabolt (aprókra) bambuszrügy
- Tesco-s vagy Lidl-es ázsia mix zöldség. Mindkettő rendkívül finom és nem érdemes bajlódni a zöldségek darabolásával, pucolásával, kb 300 ft-ból megvan egy adag. Ebből érdemes akár 2-3 zacskóval venni és betenni a mélyhűtőbe. Valamint ugyanúgy húst, amit szeretünk (pl darabolt pulyka mell, darálthús)

Ha belejövünk, ráérzünk akár otthon percek alatt is gyorsan összedobhatunk egy rendkívül ízletes kínai egytálételt.

Nincsenek megjegyzések: