2008. augusztus 5., kedd

Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával


Hozzávalók (by kicsiVú):

1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
ötfűszer-keverék (picike), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só

A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet

A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
Pirított tészta:
A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz



Ennek az extra és szerintem nagyon finom, sokkal finomabb változata (by me): egy nagy fej hagyma félbevágva, szeletelve. Ezt pirítsd meg egy kis olajon a wokban. Az ázsiai zöldségekből egy keveset (kb egy bő két merőkanálnyit, meleg vízes gyors felengesé után) beleteszünk, átfuttatjuk az olajon, hogy épphogy végleg felolvadjon és megpárolódjon. Ebbe beledobjuk a kifőtt tésztát, rá a szószt és én még szoktam rá tenni édes szójaszószt bőven. A fenti tésztához akár dupla mennyiségű szószt is csinálhatunk a tészta mennyiségétől függően.

Nincsenek megjegyzések: