2008. augusztus 18., hétfő

Kekszbomba vagy kókuszgolyó


Ez tényleg robbanni fog!!! Hmmmm mennyei:)))
Mindig duplán csinálom, ha jönnek vendégek és ha van rá mód még előző nap. Beteszem a hűtőbe és másnapra (feltéve, ha nem eszi ki senki a hűtőből) nagyon klasszul összeérik és valami isteni lesz:))) Persze egy-két golyó érés közben így is mindig valaki gyomrában landol!!!!


Hozzávalók:

1/4 kg finomra őrölt háztartási keksz
10 dkg vaj vagy margarin (puha legyen)
15 dkg cukor (bármilyen jó)
1-2 evőkanál kakaópor (ne instant legyen, hanem normál)
ízlés szerint rum vagy rumaroma
meleg tej
kókuszreszelék
esetleg meggybefőtt

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd annyit tejet adunk hozzá, hogy felvegye és jól gyúrható, gomolygatható, de tömör masszát kapjunk. Utána kb fél órára betesszük a hűtőbe.
Közben lehet meggyet rumaromában áztatni.
Amikor letelt a jó fél óra, vagy akár több is, kivesszük és vizes kézzel gombócokat formálunk. Ha szeretnénk bele tenni rumos meggyet, akkor azzal együtt formáljuk és görgessük a gombócokat. Nem kell, hogy nagy legyen, kb 5 cm átmérőjű. Ezután kókuszreszelékben meghempergetjük őket, tálcára, tányérra tesszük és be a hűtőbe másnapig.

Extrák, tippek: ajánlom, hogy a masszába tegyünk egy pici rumaromát, nagyon feldobja és a rumos meggy is, bár ez utóbbit nem mindenki szereti. Nézzük át a meggyet mielőtt beletesszük, ne legyen benne mag.


2 megjegyzés:

Csibe írta...

Nagyon szépek! Szeretjük mi is!

Vizsó-family írta...

Mi is sajnos:) Mindig sokkal többet kell csinálnom, mint amit szeretnék, mert a fele elfogy reggelre:) Úgy látszik párolog:)