2011. szeptember 19., hétfő

Ropogós kacsacomb sült gyümölcsökkel (paleo)

A kacsacomb akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pácolják. 
Megmossuk, beirdaljuk, jól besózzuk kicsit borsozzuk és olajat öntünk rá. Elvegyítjük a húsokon az olajat, letakarjuk és be a hűtőbe éjszakára.
Másnap elővesszük, kicsit lemossuk a sok sót, ha kell újraborsozzuk. 
Rozmaring és kakukkfűágakat tördelünk, almát akár szilvát mosunk, pucolunk.
A kacsacombot egy sütőtálba tesszük, öntünk hozzá fél pohár vizet, letakarjuk és 150-180 fokon jó sokáig sütjük, néha megforgatjuk, meglocsoljuk. Amikor már félig kész hozzátesszük a gyümölcsöket is.
Ha kész, leöntjük a zsírját, épphogy hagyunk rajta egy keveset, felcsavarjuk a sütőt, főleg a felső sütést, levesszük a takarást és mindkét oldalát szépre pirítjuk úgy, hogy közben meglocsolgatjuk a combikat.
A hozzávalók:
- kacsacomb
- só
- bors
- olaj
- fél pohár víz
- rozmaring és kakukkfű
- ízlés szerint gyümölcs

Aki ínyenc csinálhatja azt is, hogy ha a kacsa félig kész, egy kisebb sütőtálba beleteszi a gyümölcsöket, egy picike (kb egy bő evőkanálnyi) zamatos kacsazsírt önt alá, majd egy kevés fahéjt szór rá. Összekeverjük és mehet a sütőbe a kacsa alatti rácsra.

Tipp: kb 20 perc után a zöld ágakat tedd a már lesült zsírba, mert meg fog égni.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta és finom. Szerintem együtt sütve finomabb, mint ha a gyümölcs külön tepsiben van.

Vizsó-family írta...

Szia. Köszönöm. Igen, együtt jobb és finomabb. De mivel mi nem eszünk hozzá semmi más köretet és ekkora tepsi combhoz voltunk kb 6-an, így nem fért volna el a gyümölcs:)))