2011. augusztus 17., szerda

Répás golyók (gluténmentes, alacsony szénhidrát-tartalmú) összesen kb 100 gr CH

A húgom receptjét használtam fel szinte teljes egészében. Mostanában néhány tőle származó receptet módosítgatok a saját ízlésünk szerint. Valamint nekem kifejezetten alacsony CH tartalmú sütiket kell készítenem. Lesznek teljesen új sütik is:)
Mindig fogok számolni szénhidrát-tartalmat. Ez egy körülbelüli érték lesz, tekintve, hogy mindenki saját ízlése szerint édesít, valamint én a CH értéket a nyírfacukor (xylit) használatával számolom. 
Ebből a receptből szándékosan hiányzik a gyömbér, mivel nem szeretjük, de aki gondolja, rakjon bele. Eredetileg 5gr gyömbért kell hozzáadni. Ettől azonban nagyon domináns lesz a gyömbér és csípős a süti. Aki viszont nagyon szereti, az nyugodtan szórja bele:) Viszont egy késhegynyi gyömbért biztosan elbír:)


Hozzávalók:
20 dkg répa (kb egy nagy, vagy másfél közepes répa)
10 dkg dió
5 dkg kókusz
10 db datolya (lehet helyettesíteni mazsolával, aszalt vörös áfonyával)
1 teáskanál őrölt fahéj
1-2 evőkanál nyírfacukor (xylit)
2 evőkanál olaj (ha lehet kókuszolaj)
opcionális: gyömbér
A répákat és a gyömbért megtisztítjuk, felaprítjuk, a datolyákat kimagozzuk és beledobjuk az összes többi hozzávalóval az aprítóba, alaposan összeaprítjuk, majd apró golyókat formálunk és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

20 db golyó született meg, a 2 evőkanál nyírfacukorral kb 100gr CH tartalmat számoltam, tehát egy golyó 5 gr CH-t tartalmaz. Köszi Klári:)))


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szívesen! :-)))) Örülök, hogy jó lett, és hogy ennyire bejönnek a répás sütik!

Vizsó-family írta...

Nagyon:))) Megcsinálom majd a másik répásat is a mi ízvilágunk szerint és felteszem, az olyan, mint egy répatorta:)) lehet, hogy kreálok hozzá valami fini öntetet is:)